Werkwijze

Met meer dan 30 jaar ervaring help ik met name particulieren met het verbouwen van hun huis. Dat doe ik met grote inzet en enthousiasme. Hierbij zijn de wensen van de klant uitgangspunt bij het maken van een plan.

Daarnaast probeer ik altijd aan te sluiten bij de  kwaliteiten die het huis of het gebouw al te bieden heeft. Ik werk dus niet in een vooropgezette stijl.

Kostenbewustzijn is voor mij een vanzelfsprekend onderdeel van mijn werk. Vaak is met een klein budget ook best iets mogelijk.

Voor de uitvoering van mijn plannen heb ik een uitgebreid netwerk van betrouwbare aannemers, installateurs, schilders etc., waarbij ik steeds probeer de juiste mensen bij  de klus te vinden.

In de begeleiding van mensen bij het verbouwen van hun huis, probeer ik zowel aandacht te geven aan de wensen van de opdrachtgever als aan de mogelijkheden die het huis biedt. Soms stuur ik daarom de wensen van een opdrachtgever bij naar wat het huis ‘vraagt’.

Ik werk niet in een vooringenomen stijl. Bij verbouwingen sluit ik meestal als eerste aan bij de stijl van het huis, tenzij opdrachtgevers liever het contrast opzoeken. Een modern vormgegeven uitbouw behoort dus zeker óók tot de mogelijkheden.

Duurzaamheid is voor mij een belangrijk begrip. In de renovatie kom je dan meestal niet uit bij alternatieve materialen als stro en leem, maar goed isoleren is voor mij uitgangspunt.

Ik hecht veel belang aan een procesmatige werkwijze en neem mijn opdrachtgevers graag mee in het ontstaansproces van het ontwerp/verbouwplan. Dan is het uiteindelijke resultaat ook geen verrassing, maar een logische gevolg van eerder gezette stappen.

Mijn creativiteit word niet belemmerd door de eigen ideeën van mijn opdrachtgevers, maar wordt daar juist door gestimuleerd.

Theo van Spang in zijn ontwerpkantoor